RHEMA STUDIEDAG

Onderwerp: De Boom des Levens

Uitnodiging

 

Stichting Rhema, verspreider van gratis christelijke literatuur, organiseert studiedagen en conferenties. Dit geeft haar lezers de mogelijkheid om samen met anderen het rijke woord van God verder te openen.

 

Graag willen we u uitnodigen om zaterdag 6 april 2019 op Urk aan zo'n studiedag deel te nemen. De dag begint om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Kent u andere belangstellenden, neem ze gerust mee!

 

Onderwerp

 

In Genesis wordt de hof van Eden genoemd. Hierbij denken de meeste mensen eerst aan de boom der kennis van goed en kwaad. Door Europese kunstenaars wordt de vrucht van deze boom vaak als een appel afgebeeld. De Bijbel zelf vertelt echter niet wat voor soort vrucht deze boom voortbrengt. Wel is de Bijbel heel duidelijk over het resultaat van het eten van de boom der kennis van goed en kwaad.

 

Opvallend is dat de boom des levens, de enige andere boom die in de hof van Eden genoemd wordt, door heel weinig mensen opgemerkt wordt. Van deze en de andere bomen mochten Adam en Eva wel eten. Het is veelzeggend dat deze boom niet alleen aan het begin van de Bijbel in het boek Genesis, maar ook aan het einde van de Bijbel in het boek Openbaring wordt genoemd. In Openbaring zien we dat de boom des levens een centrale plaats inneemt in het Nieuwe Jeruzalem.

 

 

Tijdens de studiedag hopen we een indruk te geven van de betekenis van de boom des levens, de centrale rol die deze boom speelt in het volbrengen van Gods hartsverlangen en de lijn van het leven in de Bijbel die met deze boom verbonden is.

 

Voor het tot stand komen van de studiedag werken we samen met Bibles for Europe en stichting De Stroom - distributeurs van de boeken van Watchman Nee en Witness Lee in Nederland. Tijdens de studiedag zijn er verschillende titels van deze auteurs in het Nederlands verkrijgbaar.

 

Ook kunt u een Engelstalige studiebijbel van het Nieuwe Testament, de New Testament Recovery version gratis ontvangen.

 

"Christus eten, ervaren en genieten

in en door onze vermengde geest

om Gods hartsverlangen te vervullen"

 

We hopen u te ontmoeten op zaterdag 6 april 2019 om 14.00 uur aan Klifweg 16, 8321 EJ Urk.

 

Klik op de balk hieronder om u in te schrijven voor deze studiedag

 


DAGINDELING

14:00 u. - ontvangst met koffie/thee

14:30 u. -  eerste boodschap

15:10 u. - lezen van Rhema materiaal in kleine groepen

15:40 u. - pauze met koffie en thee

16:10 u. - tweede boodschap

16:50 u. - lezen van Rhema materiaal in kleine groepen

17:20 u. - delen met elkaar (dingen die aanspraken, ervaringen en genot)

17:40 u. - gelegenheid tot napraten


Adres - Klifweg 16 , 8321 EJ Urk


Hoe kom ik daar met de auto?

Hoe kom ik daar met het openbaar vervoer?

Raadpleeg: www.9292.nl voor de actuele vervoersinformatie